Recept na slaný nákyp s klobáskami

Hlavní jídlaSlané receptyUzeninyVepřové maso
slany-nakyp-s-klobaskami

Tento slaný nákyp se musí nechat odležet přes noc, ale lahodná chuť výsledného pokrmu za vložený čas stojí.

Ingredience

  • Máslo
  • 1/2 bochníku bílého chleba nakrájeného na plátky
  • 1/2 syrové vepřové klobásky se šalvějí
  • 280 g ostrého čedaru, nastrouhaného
  • 2 hrnky smetany na vaření
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička soli
  • 5 velkých vajec, lehce rozšlehaných

Postup

  1. Chléb nakrájejte na centimetrové kostky a rozprostřete je na dno vymazané zapékací misky.
  2. V pánvi opečte na středním ohni klobásu, dokud nebude zcela uvařená a nebude již růžová. Klobásu vyjměte a nechte odkapat tuk. Hotovou klobásu rozprostřete na chléb a posypte sýrem.
  3. Poté smíchejte smetanu na vaření, hořčici, sůl a vejce. Tuto směs nalijte na sýr. Kastrol přikryjte a dejte na 8 hodin nebo přes noc do chladničky.
  4. Druhý den předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Přikrytý hrnec dejte péct, dokud není pokrm hotový a mírně zlatavý, přibližně 50 minut. Před podáváním vyjměte z trouby a nechte nákyp 15 minut ztuhnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang