Slané koláče jsou vynikající pochoutkou pro všechny možné příležitost. Dnes si představíme jednoduchý recept na slaný koláč s kuřecím masem a zeleninou, na kterém si určitě pochutnáte. Pokud Vám recept zachutná, určitě vyzkoušejte další recepty na slané dorty.
Příprava
- Příprava: 40 minut
- Pečení: 35 minut
- Celkem: 1 hodina 15 minut
Ingredience
- Nakrájené brambory (2 hrnky)
- Nakrájená mrkev (1 3/4 hrnku)
- Máslo (1 hrnek)
- Nakrájená cibulka (2/3 hrnku)
- Hladká mouka (1 hrnek)
- Sůl
- Tymián (1 lžička)
- Pepř (3/4 lžičky)
- Kuřecí vývar (3 hrnky)
- Mléko (1 a 1/2 hrnku)
- Vařené kuřecí maso (3 hrnky)
- Mražený hrášek (1 hrnek)
- Mražená kukuřice (1 hrnek)
- Hotové těsto na koláč (4 pláty)
Příprava
Předehřejte troubu na 250° C. Do hrnce vložte brambory a mrkev a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte plamen, a přikryté vařte 8 – 10 minut. Ve větším rendlíku rozpusťte máslo. Přidejte cibulku, vařte do změknutí a přisypte koření. Opatrně přimíchejte mouku a mléko, a za stálého míchání vařte 2 minuty. Nakonec přidejte kuřecí maso, hrášek, kukuřici a směs brambor a mrkve. Odstraňte z plotny a do dvou kulatých forem rozložte hotové těsto na koláč. Přidejte směs z hrnce, obě formy přikryjte zbývajícími dvěma pláty koláčového těsta, a pečte 35 – 40 minut dozlatova. Před krájením nechte 15 minut odpočívat.