slane-testo-4153743

Těsto lze před modelováním smíchat s potravinářským barvivem nebo ho následně vymalovat. Skvěle se hodí i k výrobě jedlých vánočních ozdob na stromeček.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 2 hodiny
  • Čas navíc: 20 minut
  • Celkem: 2 hodiny 40 minut
  • Počet porcí: 10 až 12 kusů

Ingredience na slané těsto

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek soli
  • 1 šálek studené vody

Postup na slané těsto

  1. Předehřejte troubu na 120 °C a vyložte plech na pečení.
  2. V míse smíchejte mouku a sůl.
  3. Po několika lžících přidejte vodu a po každém přidání dobře promíchejte.
  4. Těsto hněťte 10 minut.
  5. Zabalte a nechte 20 minut odpočívat.
  6. Přeneste těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte, dokud není vláčné a poddajné.
  7. Vyválejte těsto.
  8. Pomocí vykrajovátek vykrojte sušenky.
  9. Přeneste je na připravený plech.
  10. Do každé ozdoby udělejte párátkem dírku.
  11. Pečte v předehřáté troubě asi 2 hodiny.
  12. Před zdobením nechte zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang