Recept – krokety z vařeného kuřecího nebo slepičího masa
Ingredience na 4 porce: 400 g masa1 houska1 dl šlehačkové smetanyšpetka grilovacího...
Mezi slané recepty patří vše, co není sladké, ať už jsou to různé omáčky, přílohy, pečivo nebo pomazánky. Slané recepty se nejvíce hodí na hlavní jídla, avšak použita mohou být i při snídani.
Oblíbeným slaným receptem je zajisté svíčková s knedlíky, různé medailonky z masa či saláty. Slané recepty se také hojně využívají ve studené kuchyni. Dále jsou také velmi oblíbené špagety, které se dají připravit na mnoho způsobů či zapečené těstoviny.
Mezi slané recepty lze také zařadit i drobné slané pečivo, kterými mohou být například slaní šneci nebo také slané koláče. Bezpochyby patří mezi velmi oblíbené také pizza, k jejímuž vykynutí se dá hravě použít domácí pekárna a díky ní je příprava domácí pizzy hračka.
Recept – krokety z vařeného kuřecího nebo slepičího masa
Ingredience na 4 porce: 400 g masa1 houska1 dl šlehačkové smetanyšpetka grilovacího...
Recept – kari kostky
Ingredience: 450 g kuřecích prsíček4 lžičky kari koření1 cibule2-3 stroužky česneku3...
Recept – dorovod
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí...
Krkovice Pečená
Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...
Pomazánka z Nivy
Ingredience 100 g Nivy100 g pomazánkového másla1 lžíce mléka nebo 1 lžíce...
Recept – hovězí kapsy „empanadas“
Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím...
Fazolové karbanátky – Recept
Ingredience 1 hrnek fazolícibule1 vejce1 lžíce hořčice2 žemle namočené ve...
Guláš bramborový – Recept
Ingredience 1 kg brambor5 dkg sádla1 cibulelžíce mleté papriky1 lžíce...
Hubník – flíčky s houbami
Ingredience 30 dkg flíčků (nejlépe celozrnné) 40 dkg ve slupce vařených...
Houby na kyselo
Ingredience 50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub1 větší cibule1 bobkový list5 ks...
Hubník – Recept
Ingredience 5 housek (1 rohlík na jednu osobu)čerstvé houbymlékocibulekousek salámu...
Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky
Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...
Čočková polévka – recept
Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...
Brokolicová polévka
Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...
Rillete s marinovanou cuketou a medovo-hořčicovou omáčkou
Rillette je masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie....
Bůček studený – Recept
Ingredience 1 kg bůčku12 stroužků česneku5 bobkových listů5 nových...
Bůčková roláda – Recept
Ingredience 1,3 kg vykostěného bůčkusůl2 vejce20 dkg sterilovaných...
Zelňačka (posilvestrovská) – Recept
Ingredience 300 g paprikové klobásy300 g kysaného zelí4 brambory2 lžíce sádla1 cibule2...
Zelňačka (bílá) – Recept
Ingredience bílé kysané zelíbramborypárky (nebo klobása)olej,cibulemouka (na cibulovou...
Zeleninová polévka s řepou – Recept
Ingredience 1,5 l zeleninový vývarpetržel2 ks červená řepapórek (kousek bílé...
Zelná polévka s jablky – Recept
Ingredience 500 g kysaného zelí2 cibule50 g anglické slaniny1 lžíce oleje1 l masového...
Žebrácká polévka – recept
Ingredience 1 l vývaru z kostky3 rohlíkysůlpepřmuškátový květ1...
Zabijačková polévka – prdelačka – recept
Ingredience 1 cibulejelítkový prejt (asi 30 dkg)vývar z kostímajoránkapepř, sůlkroupy...
Zelňačka (couračka) – recept
Ingredience 200 g kysaného zelí400 ml mléka200 ml smetany200 g brambor40 g másla30 g...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang