Francouzi, ti umí žít!
Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot,...
Slané pečivo skrývá všechny různé druhy, od rohlíků a housek až po slané drobné pečivo. Základem pro dobré slané pečivo je disponovat kvalitními surovinami a správným postupem při přípravě.
Velkým pomocníkem při výrobě slaného pečiva je zajisté domácí pekárna, která dokáže připravit lahodné domácí pečivo. Skvělý je z chléb z pekárny, který má křupavou kůrku a každý si ho může udělat dle vlastní chuti.
Francouzi, ti umí žít!
Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot,...
Pomazánka z červené řepy a slunečnicových semínek
Kalorická hodnota pomazánky vychází na 1 000 kJ na 100 g. Máslo má při stejné gramáži 3...
Croissant s poctivým uherákem
Pravý je jenom jeden – ten od segedínské firmy Pick. Za svou skvělou chuť vděčí zčásti...
Chleba ve vajíčku – recept – jak udělat a vylepšit
Určitě znáte známý recept na chleba ve vajíčku, pamatujete si, jak Vám ho dělala maminka...
Sendvič s grilovaným sýrem
Chléb, máslo a sýr Cheddar - tento klasický sendvič připravíte na nepřilnavé...
Viva Italia
Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
Hotovo do 15 minut – toast s avokádem
Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však...
Recepty z listového těsta – domácí fornetti
Recepty z listového těsta doplňujeme výbornou domácí verzí oblíbeného pečiva fornetti....
Sýry s ušlechtilou plísní
Je zajímavé, jak se máslový croissant, který je vnímaný spíš jako sladké pečivo,...
Česnekové pečené šneky s tofu
Zavolali přátelé, že za hodinu jsou u vás na návštěvě? Nezoufejte. Listové šneky...
Taštičky se zimní zeleninou a tofu
Taštičky se zimní zeleninou a tofu chutnají skvěle, jsou jednoduché na přípravu a při tom...
Recept – marinované maso na pánvi
Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...
Vegan caprese bagetky
Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste...
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Multicereální croissant se sušenou šunkou
O výsledné chuti sušených šunek rozhoduje druh a způsob krmení prasat, teplota a vlhkost...
Letní grilování – jaké pečivo, salát – jak a kolik vybrat
Co může být o letních teplých večerech příjemnější než posezení s rodinou nebo s...
Avokádová bageta
Hned po revoluci, když se do obchodů začaly valit potraviny, které jsme dřív neznali,...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Božská kaiserka s kuřecím curry salátem
Slůvkem „kari“ – nebo chcete-li anglicky „curry“ – se označuje mnoho věcí. Směsi...
Pečivo u nás doma a za hranicemi všedních dnů – Ciabatta
To se snad ani nedá spočítat, kolik druhů bílého pečiva se připravuje v Itálii. Co...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Ciabatta se sušenými rajčaty a čerstvým kozím sýrem
Také už se nemůžete dočkat chvíle, kdy se zakousnete do prvního letošního zralého...
Co by to bylo za zimu bez vloček?
V dnešním článku se ale budeme věnovat trochu jiným vločkám. A pochutnáte si na nich...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang