S tímto snadným receptem snadno připravíte víkendovou snídani nebo brunch. Kombinace čedaru a šunky nikdy nezklame.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- 500 ml mléka
- Olej na smažení
- 130 g šunky nakrájené na malé kousky
- 150 g nastrouhaného čedaru
Postup
- Pomocí elektrického šlehače smíchejte ve velké míse mouku, vejce a mléko s velkou špetkou soli.
- Rozehřejte pánev na palačinky a nalijte do ní trochu oleje. Otáčejte pánví, aby se olej rovnoměrně rozprostřel.
- Nalijte na pánev lžíci palačinkové směsi a rovnoměrně s pánví otáčejte, aby se těsto rozprostřelo.
- Smažte 30 sekund, pak palačinku otočte, posypte sýrem a šunkou a smažte, dokud se sýr nerozpustí. Přidejte trochu černého pepře a přeložte.
- Udržujte na talíři zakrytém alobalem v teplé troubě, zatímco budete připravovat zbývající palačinky.