Vyzkoušejte tento recept na lahodně pikantní pochoutku na krekrech se smetanovým sýrem. Poslouží jako lehká svačina nebo sváteční předkrm.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 2 a ½ šálku nadrobno nakrájené červené papriky
- 1 a ¼ šálku jemně nakrájené zelené papriky
- ¼ šálku jemně nasekaných papriček jalapeños
- 1 šálek jablečného octa
- 1 balení pektinu v prášku
- 5 šálků bílého cukru
Postup
- Sterilizujte šest zavařovacích sklenic a víček podle pokynů výrobce. Ohřejte vodu v konzervátoru na horkou vodu.
- Vložte papriky a papričky jalapeño do velkého hrnce na vysokou teplotu a vmíchejte ocet a ovocný pektin. Za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte cukr a za stálého míchání opět přiveďte k varu.
- Nechte vařit 1 minutu, poté stáhněte z ohně a slijte pěnu z povrchu.
- Rychle naberte želé do sterilních sklenic a naplňte je do vzdálenosti 1/4 palce od víčka. Přikryjte plochými víčky a pevně je zašroubujte.
- Postavte sklenice do stojanu a pomalu je spouštějte do konzervárny. Voda by měla sklenice zcela zakrýt a měla by být horká, ale ne vařící.
- Přiveďte vodu k varu a zakryjte konzervárnu a zpracovávejte ji 5 minut.