Tradiční sladkokyselá omáčka, která chutná neuvěřitelně. Skvěle se hodí k masovým kuličkám, tempuře, i na rýži nebo smaženým jarním závitkům.
Příprava
- Příprava: 2 minuty
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 12 minut
- Počet porcí: 2 šálky
Ingredience
- 3/4 šálku bílého cukru
- 2/3 šálku vody
- 1/3 šálku bílého octa
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce kečupu
Postup
- Do středně velkého hrnce dáme cukr, vodu, ocet, sójovou omáčku, kukuřičný škrob a kečup a smícháme dohromady.
- Přivedeme k varu a průběžně mícháme, dokud omáčka nezhoustne.