Zde najdete nejlepší a nejjednodušší způsob přípravy sladkých brambor v mikrovlnné troubě, včetně návodu, jak je připravit, jak dlouho je vařit a jak dosáhnout křupavé slupky.
Příprava
- Příprava: 2 minuty
- Vaření: 5 až 11 minut
- Celkem: 13 minut
- Počet porcí: 1 až 2
Ingredience
- 1 nebo 2 sladké brambory
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Čistou houbou nebo kartáčkem na zeleninu důkladně vydrhněte 1 až 2 sladké brambory pod tekoucí vodou a osušte je.
- Příborovým nožem odstraňte případné vady.
- Každou bramboru čtyřikrát až pětkrát propíchněte nožem nebo vidličkou, aby mohla unikat pára.
- V případě potřeby potřete brambory olivovým olejem a posypte je kuchyňskou solí a černým pepřem.
- Brambory položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby.
- V mikrovlnné troubě je ohřívejte při 100 % výkonu po dobu 5 minut.
- Pokud vaše mikrovlnná trouba nemá otočný talíř, po 2 minutách brambory otočte, aby se vařily rovnoměrně.
- Hotové brambory by měly být snadno propíchnutelné vidličkou nebo příborovým nožem až do středu.
- Pokračujte v mikrovlnném ohřevu v minutových intervalech, dokud nebudou brambory uvařené.
- K vyjmutí pokrmu z mikrovlnné trouby použijte kuchyňské chňapky.
- Brambory podélně rozřízněte nožem a dužinu načechrejte vidličkou.