Sladké brambory do mikrovlnné trouby jsou ideální přílohou. Je snadná, rychlá a chutná. Můžete ji podávat samotnou nebo přidat máslo a koření, aby byla trochu zajímavější.
Ingredience
- 1 středně velká sladká brambora (200 g)
- 1 lžíce másla (nepovinné)
- koření dle chuti (nepovinné)
Postup
- Sladkou bramboru omyjte a osušte. Neloupejte ji. Na několika místech ji propíchněte vidličkou.
- Bramboru položte na papírovou utěrku a ohřívejte ji v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 3 minut. Otočte ji na druhou stranu a ohřívejte v mikrovlnné troubě další 2 minuty, nebo dokud není měkká.
- Při vyndávání sladkých brambor z mikrovlnné trouby buďte opatrní – budou horké. Před podáváním ji nechte 2 minuty odpočinout.
- Uvařenou bramboru můžete nakrájet a vychutnat si její přirozenou sladkost. Ale samozřejmě ji můžete rozkrojit napůl, posypat solí a pepřem a přelít trochou másla.