V tomto receptu se používá žaludová dýně, avšak můžete použít i máslovou nebo klasickou dýni.
Ingredience
- 2 žaludové dýně, rozkrojené napůl, bez semínek
- 55 g másla
- 60 g cukru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- Sůl
- 2 lžíce surového třtinového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Žaludovou dýni položte na plech. Do každé poloviny dejte 15 g másla a hnědého cukru. Do každé přidejte 1/4 lžičky muškátového oříšku a osolte.
- Pečte, dokud nezezlátnou a nezměknou, asi 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minut, přičemž dužinu dýní několikrát podlijte.
- Dvacet minut před dopečením dýně posypte okraje třtinovým cukrem. Dýně podávejte teplé.