Hledáte využití pro letošní jahodovou nadílku? Co takhle dokonale sladká jahodová poleva, která se výborně bude hodit třeba k palačinkám a na rychlý vaflový recept.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 500 g jahod
- 1/3 šálku cukru krystal
- Lžíce šťávy z poloviny citronu
Postup
- Ve středně velkém hrnci smíchejte nakrájené jahody, 1/3 šálku cukru a 1 lžíce citronové šťávy. Zapněte plotnu na střední teplotu a za občasného míchání přiveďte k varu. Jahody pustí šťávu, aniž by bylo nutné je rozmačkat.
- Snižte teplotu a za občasného míchání vařte 20-23 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mějte na paměti, že omáčka mírně zhoustne při ochlazování a ještě více při chlazení.