Recept na skvělou pečenou tresku na citronu a česneku

Hlavní jídlaRybyTreska
pecena-treska

Lahodná, vláčná a křehká treska pečená v troubě, přelitá decentní citronovo-máslovou polevou. Tento recept je hotový do 30 minut a patří k mým nejoblíbenějším rybím receptům, které vařím pro rodinu.

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky červeného pepře
  • 2 polévkové lžíce okapaných kaparů
  • 4 filety z tresky chlazené, nebo mražené
  • ½ lžičky koření papriky

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 220 °C. Lehce postříkejte zapékací misku olejem ve spreji.

Krok 2
V malé misce vyšlehejte máslo, citronovou šťávu, česnek, sůl a koření červené papriky. Přimíchejte kapary.

Krok 3
Do zapékací misky vložte filety z tresky. Navrch nalijte máslovou směs. V případě potřeby použijte štětec, abyste hustou omáčku rovnoměrně rozprostřeli na filé. Posypte paprikou.

Krok 4
Pečte odkryté, dokud není ryba neprůhledná a snadno se odlupuje vidličkou. V závislosti na tloušťce rybích filetů a na vaší troubě by to mělo trvat asi 15 minut (25 minut, pokud používáte mražené ryby).

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby | Treska
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang