Tento recept na francouzské palačinky můžete podávat buď tradičně s pravým javorovým sirupem, nebo studený s domácí vanilkovou zmrzlinou ze zmrzlinovače a čokoládovým sirupem na povrchu jako dezert.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- 2 šálky mléka
Recept je na 7 porcí.
Postup
- V míse smíchejte mouku, vejce a mléko.
- Rozpalte velkou pánev nebo pánev na palačinky na středně silném ohni.
- Pánev nastříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.
- Do pánve nalijte asi 1/3 šálku těsta, pánev zvedněte a otáčením zápěstí ji otočte, čímž na pánev rozetřete těsto.
- Jakmile začne palačinka bublat, obraťte ji.
- Po dokončení pečení ji vyjměte a postup opakujte se zbývajícím těstem.