Tyto tradiční skotské palačinky jsou silnější než naše klasické, připomínají spíše lívance. Podávejte je k snídani s javorovým sirupem a máslem.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 velké vejce
- 300 ml mléka
- Rostlinný olej na smažení
Postup
- Suché přísady dejte do mísy. Vejce a mléko do směsi zašlehejte ručním nebo elektrickým šlehačem.
- Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte trochu oleje.
- Lžící nabírejte tolik těsta, abyste vytvořili placku o průměru asi 10 cm. Smažte asi 1 minutu, dokud nejsou okraje palačinky pevné a na povrchu se nezačnou objevovat bublinky.
- Obraťte a smažte dalších 30 sekund, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Podávejte s oblíbenou přílohou.