skotske-palacinky

Tyto tradiční skotské palačinky jsou silnější než naše klasické, připomínají spíše lívance. Podávejte je k snídani s javorovým sirupem a máslem.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 velké vejce
  • 300 ml mléka
  • Rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Suché přísady dejte do mísy. Vejce a mléko do směsi zašlehejte ručním nebo elektrickým šlehačem.
  2. Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte trochu oleje.
  3. Lžící nabírejte tolik těsta, abyste vytvořili placku o průměru asi 10 cm. Smažte asi 1 minutu, dokud nejsou okraje palačinky pevné a na povrchu se nezačnou objevovat bublinky.
  4. Obraťte a smažte dalších 30 sekund, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Podávejte s oblíbenou přílohou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang