skoricovy-chlebicek

Tento skořicový chléb je krásný způsob, jak začít ráno, když chcete něco trochu jiného než obvykle.

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 šálek podmáslí
  • 2 velká vejce
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky jedlé sody

Na polevu:

  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžičky margarínu
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pekáč.
  2. V míse na míchání šlehejte mouku, cukr, podmáslí, vejce, olej, vanilku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu, dokud se dobře nespojí, asi 3 minuty.
  3. Těsto nalijte do připravené formy na chléb a povrch uhlaďte.
  4. V malé misce smíchejte cukr, margarín a skořici, dokud se nerozpadne a posypte těsto.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 50 minut. Vyjměte chléb z formy na drátěnou mřížku, aby zcela vychladl.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang