Vaše rodina bude ohromena nevšední texturou a jemným skořicovým nádechem v tomto sladkém pečivu.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 30 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 2 balíčky sušeného droždí
- 1/3 šálku teplé vody
- 1 šálek teplého mléka
- 1 šálek cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 6 lžic změklého másla
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 5 až 6 šálků hladké mouky
- 2 lžíce mleté skořice
Postup
- Ve velké míse rozpusťte droždí v teplé vodě. Přidejte mléko, 1/2 hrnku cukru, vejce, máslo, sůl a 3 hrnky mouky. Šlehejte na střední rychlost, dokud nevznikne hladké těsto. Vmíchejte tolik zbývající mouky, aby vzniklo vláčné těsto.
- Těsto přendejte na pomoučněnou plochu. Hněťte ho, dokud nebude hladké a pružné asi 6-8 minut. Vložte těsto do vymazané mísy a jednou ho otočte, aby se namazalo. Přikryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 1 hodinu.
- Smíchejte skořici a zbývající 1/2 hrnku cukru. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou plochu a rozdělte ho na polovinu. Každou část rozválejte na obdélník, každou posypte asi 1/4 šálku skořicového cukru.
- Srolujte do tvaru rolády, začněte kratší stranou a spojte šev, aby se utěsnil. Vložte do dvou vymaštěných forem švy dolů.
- Přikryjeme kuchyňskými utěrkami a necháme na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 1-1 a 1/2 hodiny. Předehřejte troubu na 350 °C.
- Pečeme dozlatova 30-35 minut. Vyjměte z formy na drátěné mřížky, aby vychladly.