skoricove-buchticky-9976102

Tento recept krok za krokem obsahuje hnědý cukr, pekanové ořechy a další ingredience, které už pravděpodobně máte doma.

Jaký je rozdíl mezi skořicovou buchtou a šnekem

Obě naplní váš domov nádhernou vůní skořice a pečení a obě vyžadují válení těsta do šneků, ale je tu rozdíl. Tyto buchtičky obsahují ořechy (obvykle pekanové ořechy), zatímco skořicové rohlíčky tradičně ne.

Tyto buchtičky se pečou na pánvi s ořechy a sladidly. Po upečení se obrátí, takže se lepkavý spodek stane polevou. Díky ořechům a cukrové polevě jsou lepkavé buchty trochu hustší. Naproti tomu skořicové buchty se po upečení polévají tvarohovou polevou.

Upečte si je ráno čerstvé

Není nad to, když se probudíte s vůní skořicových buchtiček. Proto tento recept vyžaduje noční kynutí v chladničce. Postupujte podle receptu a poté buchty uložte do lednice.

Ráno je hned vytáhněte a nechte těsto nakynout na pokojovou teplotu, zatímco se trouba předehřeje na 180 °C, přibližně 30 až 60 minut.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 11 hodin 15 minut
  • Počet porcí: 15 buchtiček

Ingredience

Na těsto:

  • 1/4 šálku teplé vody
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1/3 šálku cukru
  • 3/4 šálku mléka
  • 4 lžíce másla, pokojové teploty
  • 3 velké žloutky
  • až 1 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kůry, podle chuti
  • 1 a 1/4 lžičky soli
  • 3 až 4 šálky hladké mouky

Na náplň:

  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 lžíce másla

Na polevu:

  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 a 1/2 šálku nahrubo nasekaných pekanových ořechů

Postup

Na těsto:

  1. V míse smíchejte teplou vodu, droždí a 1 lžičku cukru.
  2. Promíchejte, aby se droždí rozpustilo, a nechte ho asi 5 minut odstát, dokud se nerozpění.
  3. Přidejte mléko, máslo, zbývající cukr, žloutky, pomerančovou kůru, sůl a 3 hrnky mouky.
  4. Míchejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
  5. Při nízkých otáčkách pomalu přidávejte další mouku po několika lžících, dokud se těsto neodlepí od stěn mísy.
  6. Zvýšíme rychlost na střední a hněteme těsto, dokud není hladké a mírně lepivé, 3 až 5 minut.
  7. Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do velké máslem vymazané mísy.
  8. Těsto v míse otočte, aby se pokrylo máslem.
  9. Mísu přikryjte fólií.
  10. Nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 1 hodinu.
  11. Po vykynutí těsto propíchejte.
  12. Vyklopte ho na lehce pomoučený povrch a nechte 20 minut odpočívat.

Na náplň:

  1. V malé misce smíchejte hnědý cukr a skořici.
  2. V samostatné misce rozpusťte máslo a nechte ho oddělené.
  3. Na pomoučeném válu rozválejte těsto na obdélník.
  4. Potřete ho rozpuštěným máslem a posypte směsí skořice a cukru.
  5. Pevně srolujte těsto do rolády.
  6. Nakrájejte na 15 kousků.

Na polevu:

  1. V jednomístném hrnci smíchejte na mírném ohni hnědý cukr, máslo, med a kukuřičný sirup.
  2. Míchejte, dokud se cukr a máslo nerozpustí.
  3. Směs nalijte do vymazané formy.
  4. Posypte ji pekanovými ořechy.
  5. Nahustěte je tak, aby se dotýkaly.
  6. Přikryjte je fólií, nechte prostor na vykynutí a dejte přes noc do lednice.
  7. Vyjměte šneky z lednice a nechte je stát při pokojové teplotě, zatímco se trouba předehřívá, přibližně 30 až 60 minut.
  8. Předehřejte troubu na 180 °C.
  9. Pečte šneky dozlatova 25 až 30 minut.
  10. Vyjměte plech z trouby a opatrně, abyste si horkou polevu nevylili na prsty, jej překlopte na servírovací tác nebo zapékací misku.
  11. Buchty nechte vychladnout a podávejte je teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang