Tento recept krok za krokem obsahuje hnědý cukr, pekanové ořechy a další ingredience, které už pravděpodobně máte doma.
Jaký je rozdíl mezi skořicovou buchtou a šnekem
Obě naplní váš domov nádhernou vůní skořice a pečení a obě vyžadují válení těsta do šneků, ale je tu rozdíl. Tyto buchtičky obsahují ořechy (obvykle pekanové ořechy), zatímco skořicové rohlíčky tradičně ne.
Tyto buchtičky se pečou na pánvi s ořechy a sladidly. Po upečení se obrátí, takže se lepkavý spodek stane polevou. Díky ořechům a cukrové polevě jsou lepkavé buchty trochu hustší. Naproti tomu skořicové buchty se po upečení polévají tvarohovou polevou.
Upečte si je ráno čerstvé
Není nad to, když se probudíte s vůní skořicových buchtiček. Proto tento recept vyžaduje noční kynutí v chladničce. Postupujte podle receptu a poté buchty uložte do lednice.
Ráno je hned vytáhněte a nechte těsto nakynout na pokojovou teplotu, zatímco se trouba předehřeje na 180 °C, přibližně 30 až 60 minut.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 11 hodin 15 minut
- Počet porcí: 15 buchtiček
Ingredience
Na těsto:
- 1/4 šálku teplé vody
- 1 balení sušeného droždí
- 1/3 šálku cukru
- 3/4 šálku mléka
- 4 lžíce másla, pokojové teploty
- 3 velké žloutky
- až 1 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kůry, podle chuti
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 3 až 4 šálky hladké mouky
Na náplň:
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 lžíce mleté skořice
- 4 lžíce másla
Na polevu:
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce kukuřičného sirupu
- 1 a 1/2 šálku nahrubo nasekaných pekanových ořechů
Postup
Na těsto:
- V míse smíchejte teplou vodu, droždí a 1 lžičku cukru.
- Promíchejte, aby se droždí rozpustilo, a nechte ho asi 5 minut odstát, dokud se nerozpění.
- Přidejte mléko, máslo, zbývající cukr, žloutky, pomerančovou kůru, sůl a 3 hrnky mouky.
- Míchejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
- Při nízkých otáčkách pomalu přidávejte další mouku po několika lžících, dokud se těsto neodlepí od stěn mísy.
- Zvýšíme rychlost na střední a hněteme těsto, dokud není hladké a mírně lepivé, 3 až 5 minut.
- Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do velké máslem vymazané mísy.
- Těsto v míse otočte, aby se pokrylo máslem.
- Mísu přikryjte fólií.
- Nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 1 hodinu.
- Po vykynutí těsto propíchejte.
- Vyklopte ho na lehce pomoučený povrch a nechte 20 minut odpočívat.
Na náplň:
- V malé misce smíchejte hnědý cukr a skořici.
- V samostatné misce rozpusťte máslo a nechte ho oddělené.
- Na pomoučeném válu rozválejte těsto na obdélník.
- Potřete ho rozpuštěným máslem a posypte směsí skořice a cukru.
- Pevně srolujte těsto do rolády.
- Nakrájejte na 15 kousků.
Na polevu:
- V jednomístném hrnci smíchejte na mírném ohni hnědý cukr, máslo, med a kukuřičný sirup.
- Míchejte, dokud se cukr a máslo nerozpustí.
- Směs nalijte do vymazané formy.
- Posypte ji pekanovými ořechy.
- Nahustěte je tak, aby se dotýkaly.
- Přikryjte je fólií, nechte prostor na vykynutí a dejte přes noc do lednice.
- Vyjměte šneky z lednice a nechte je stát při pokojové teplotě, zatímco se trouba předehřívá, přibližně 30 až 60 minut.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Pečte šneky dozlatova 25 až 30 minut.
- Vyjměte plech z trouby a opatrně, abyste si horkou polevu nevylili na prsty, jej překlopte na servírovací tác nebo zapékací misku.
- Buchty nechte vychladnout a podávejte je teplé.