Ideální snídaně do chladných podzimních dnů? Jednoznačně skořicová ovesná kaše s ovocem a ořechy. Tentokrát lahodnou chuť skořice a vloček doplní horké hrušky. Recept je jednoduchý, tak pojďme na to.
Ingredience
Budeme potřebovat:
- 5 lžic pomletých ovesných vloček
- 300 ml vody nebo rostlinného mléka
- 1 KL skořice
- hruška
- 1 KL ghí
- hrst vlašských ořechů
- 1 KL chia semínek
- 50 g bílého jogurtu
A jak na to?
Postup přípravy
Kaši dělám nejraději jen tak, že zaliju vločky tekutinou, přidám skořici a nechám vařit do zhoustnutí.
Mezitím si připravím opečené hrušky. Na pánvi rozehřejeme oříšek ghí, přidáme na plátky nakrájenou hrušku a ořechy, zasypeme skořicí a necháme na mírném ohni opékat. Hrušky necháme zezlátnout a naservírujeme je společně s bílým jogurtem na horkou kaši. Nakonec posypeme chia semínky.