Skořicová ovesná kaše s horkými hruškami a jogurtem

Dietní bezlepkovéSladká jídlaSladké kašeSnídaněVeganskéVegetariánskéZdraví

Ideální snídaně do chladných podzimních dnů? Jednoznačně skořicová ovesná kaše s ovocem a ořechy. Tentokrát lahodnou chuť skořice a vloček doplní horké hrušky. Recept je jednoduchý, tak pojďme na to.

Ingredience

Budeme potřebovat:

  • 5 lžic pomletých ovesných vloček
  • 300 ml vody nebo rostlinného mléka
  • 1 KL skořice
  • hruška
  • 1 KL ghí
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 KL chia semínek
  • 50 g bílého jogurtu

A jak na to?

Postup přípravy

Kaši dělám nejraději jen tak, že zaliju vločky tekutinou, přidám skořici a nechám vařit do zhoustnutí.

Mezitím si připravím opečené hrušky. Na pánvi rozehřejeme oříšek ghí, přidáme na plátky nakrájenou hrušku a ořechy, zasypeme skořicí a necháme na mírném ohni opékat. Hrušky necháme zezlátnout a naservírujeme je společně s bílým jogurtem na horkou kaši. Nakonec posypeme chia semínky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang