jednoduchý recept na tradiční skalní dort je ideální odpolední pochoutkou. Tyto jednoduché ovocné buchty jsou skvělým pečivem, na kterém si pochutná každý.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 a ½ lžičky směsi koření
- 100 g másla
- 85 g světlého cukru muscovado
- 100 g směsi sušeného ovoce
- 1 rozšlehané vejce
- 2 lžíce mléka
- cukr na posypání
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva a 1 lžičku koření.
- Přidejte máslo nakrájené na malé kousky.
- Máslo vmíchejte do mouky, dokud směs nevytvoří jemnou drobenku.
- Vmíchejte cukr muscovado a ovoce, poté přidejte vejce a mléko.
- Vymíchejte poměrně pevné těsto.
- Na plech dejte lžící 10 hrubých kousků směsi a nechte si místo na roztírání.
- Smíchejte cukr a zbývající směs koření a posypte buchtičky.
- Pečte 20-25 minut dozlatova.