S tímto receptem na singapurské nudle se nají celá rodina. Jsou zdravé a veganské, takže jsou ideálním doplňkem k čínskému jídlu nebo jen tak samotné.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 200 g rýžových nudlí
- 1 lžíce jemného kari
- 1/4 lžička kurkumy
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 a 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce slunečnicového nebo rostlinného oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1 paprika nakrájená na plátky
- 200 g fazolových lusků
- 1 červená chilli paprička nakrájená na plátky (volitelné)
Postup
- Dáme vařit konvici s vodou a nudle vložíme do velké mísy. Zalijeme je takovým množstvím převařené vody, aby byly zakryté. Nudle pod vodou zatlačíme, aby rovnoměrně změkly. Odstavíme na 5-10 minut, dokud nejsou nudle zcela měkké.
- V míse smícháme kari, kurkumu, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku a 1 lžíci vody.
- Rozehřejeme pánev na vysokou teplotu. Přidáme slunečnicový olej, cibuli a papriku. Za stálého míchání restujeme 3-4 minuty, dokud vše nezměkne a nezačne místy hnědnout.
- Nudle slijeme a přidáme do pánve spolu se směsí omáček a fazolovými lusky. Smažíme další 3-4 minut a omáčku promícháváme, dokud není horká.
- Podle chuti dochutíme ještě trochou sójové omáčky nebo cukru, a pokud máme rádi více koření, posypeme chilli papričkou.