Recept na sendviče s kuřecím masem na parmezánu

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoSendvičeSnacky
pexels-lucas-guizo-5337811

Křehká kuřecí prsa obalte v ochucené strouhance a zalijte marinádovou omáčkou. Podávejte je na bagetě, je to opravdová lahůdka.

Ingredience

  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 3/4 šálku ochucené strouhanky
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 vykostěné půlky kuřecích prsou bez kůže
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 bagety/ciabatty (rozpůlené)
  • 2 plátky sýra
  • 1/3 hrnku rajčatové omáčky nebo jiné bezmasé omáčky na těstoviny, ohřáté

Postup

  1. Mouku a vejce dejte do oddělených mělkých misek. V jiné misce smíchejte strouhanku s parmezánem.
  2. Kuře naklepejte paličkou na maso a posypte solí a pepřem. Ponořte kuře do mouky, aby se obalilo z obou stran a přebytečnou mouku setřeste. Namočte ho do vejce a poté do směsi strouhanky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte kuře a smažte, dokud nezíská zlatohnědou barvu a nebude růžové, 4-5 minut z každé strany. Podávejte v bagetách se sýrem a omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang