Křehká kuřecí prsa obalte v ochucené strouhance a zalijte marinádovou omáčkou. Podávejte je na bagetě, je to opravdová lahůdka.
Ingredience
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 3/4 šálku ochucené strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 vykostěné půlky kuřecích prsou bez kůže
- 1/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 bagety/ciabatty (rozpůlené)
- 2 plátky sýra
- 1/3 hrnku rajčatové omáčky nebo jiné bezmasé omáčky na těstoviny, ohřáté
Postup
- Mouku a vejce dejte do oddělených mělkých misek. V jiné misce smíchejte strouhanku s parmezánem.
- Kuře naklepejte paličkou na maso a posypte solí a pepřem. Ponořte kuře do mouky, aby se obalilo z obou stran a přebytečnou mouku setřeste. Namočte ho do vejce a poté do směsi strouhanky.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte kuře a smažte, dokud nezíská zlatohnědou barvu a nebude růžové, 4-5 minut z každé strany. Podávejte v bagetách se sýrem a omáčkou.