Tento lahodný recept na sendvič se špagetami je hotový za pouhých 31 minut a z níže uvedených ingrediencí lze obsloužit až 4 osoby.
Ingredience
Na omáčku:
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 plechovky (440 g) celých loupaných římských rajčat
- 125 ml červeného vína
- 1 lžíce cukru
Na masové kuličky:
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- 25 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Pro sestavení sendviče:
- 125 g nesoleného másla
- 2 lžíce česnekového prášku
- 2 lžíce nasekaného česneku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 bochníky italského chleba (měkké bagety)
- 500 g vařených špaget
- omáčka
- masové kuličky
- 8 listů bazalky
- 100 g strouhaného parmezánu
Postup
- Pro přípravu omáčky osmahněte česnek a chilli vločky na olivovém oleji při nízké teplotě, dokud česnek nezprůsvitní. Přidejte rajčata, červené víno a cukr a na mírném ohni povařte.
- Na masové kuličky všechny ingredience velmi dobře promíchejte v nerezové míse. Ručně vyválejte masové kuličky na 30 g kuličky a vložte je přímo do horké rajčatové omáčky. Omáčku a masové kuličky nechte 2 hodiny vařit. Masové kuličky vyjměte z omáčky a dejte stranou.
- Pro sestavení sendviče smíchejte máslo, česnekový prášek, nasekaný česnek, sůl a pepř v malém hrnci. Zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Chléb podélně rozkrojte a odstraňte přebytečné těsto. Máslovou směsí potřete rovnoměrně obě strany chleba.
- Na chléb střídavě pokládejte špagety, omáčku a masové kuličky. Navrch dejte lístky bazalky a parmazán a sendvič uzavřete.
- Sendvič opékejte 3 minuty z každé strany na pánvi nebo v lisu na panini.
- Sendvič nakrájejte na vhodné porce a podávejte.