Báječný sendvič amerického stylu se šťavnatou vepřovou panenkou v křupavém obalu. Málokdo odolá.
Příprava
- Příprava: 20 min
- Vaření: 20 min
- Celkem: 40 min
- Porce: 4
Ingredience
- 1 kg vepřové panenky bez kosti
- 2 velká vejce
- 2 šálky podmáslí
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 sáčky slaných sušenek (asi 80 sušenek)
- 2 šálky instantní mouky
- olej na smažení
- 4 měkké hamburgerové housky
- 1/3 šálku majonézy
- 3 lžíce žluté hořčice
- 1/2 hlávky ledového salátu, rozdrobená
- 2 rajčata nakrájená na tenké plátky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 4 kyselé okurky, nakrájené na tenké plátky
Postup
Vepřové maso příčně rozkrojte na 4 stejné kusy. Každý kousek položte naplocho na prkénko a vodorovně ho rozkrojte téměř napůl (zastavte asi 1 cm od druhé strany). Otevřete je jako knihu. Každý kousek pokropte vodou a paličkou rozklepejte na tloušťku půl centimetru.
V mělké misce rozšlehejte vejce, podmáslí, česnek, po 1 lžičce soli a černého pepře a kajenský pepř. Přidejte vepřové maso, přikryjte a dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny nebo přes noc.
V kuchyňském robotu rozmělněte sušenky na hrubou drť a přeneste je do mělké misky. Mouku dejte do jiné misky. Každý kus vepřového masa vyjměte z marinády a nechte odkapat přebytečné množství. Obě strany obalte v mouce, znovu ponořte do marinády z podmáslí a poté obalte ve strouhance.
Na velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte centimetr oleje na středně vysokou teplotu. Vepřové maso smažte po částech, dokud nezezlátne a není propečené, asi 3 minuty z každé strany. Osušte na papírových utěrkách.
Obě poloviny housky potřete majonézou a hořčicí. Na spodní polovinu housky navrstvěte salát, rajčata a cibuli. Přidejte kousek vepřového masa a několik plátků okurky. Přikryjte horní částí housky.