Jste připraveni připravit jednoduchý sendvič s vaječným salátem? Tento recept na vaječný salát obsahuje vejce natvrdo, majonézu, cibuli a špetku kari pro dokonalý sendvič.
Tipy na nejlepší vaječný salát
- Přidejte špetku kari. Existuje ještě jedna přísada, která dodá vašemu jednoduchému vaječnému salátu zvláštní šmrnc, a tou je špetka žlutého kari. Kari nejenže dodá sendviči s vaječným salátem jemně pikantní nádech, ale také mu dodá trochu více barvy.
- Majonézu či nemajonézu? Majonézu v sendviči s vaječným salátem můžete nahradit zralým avokádem. Pokud tak učiníte, budete muset přidat trochu octa nebo citronové šťávy kvůli kyselé složce a přidat více soli, než byste čekali.
Jak se vyhnout rozmočenému sendviči
Nejlepší způsob, jak se vyhnout rozmočenému sendviči s vaječným salátem? Sendvič připravíte tak, že na toast položíte kousek salátu, přidáte vaječný salát, navrstvíte další kousek salátu a navrch položíte chléb. Salát pomáhá zabránit tomu, aby chléb absorboval tekutinu z vaječného salátu.
Náplň do vaječného salátu lze připravit i den předem a uchovávat v chladu. Se sestavením sendviče počkejte až těsně před konzumací.
Loupání a krájení vajec
Vejce uvařená natvrdo oloupejte tak, že s nimi několikrát jemně poklepete na čistou desku nebo prkénko a rozklepnete je po celé ploše. Poté opatrně oloupejte skořápky z vajec.
Pokud jsou skořápky tvrdé nebo se na vejce lepí, zkuste je oloupat pod tekoucí vodou. Některá vejce se loupou snadno, zatímco s jinými to může být obtížné.
Pomocí některého z těchto kuchyňských nástrojů je rychle nakrájejte nebo rozmačkejte na vaječný salát.
- kráječ na vejce – krájí se jedním a druhým směrem
- šťouchadlo na brambory
- kráječ na pečivo
- šlehač
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1 sendvič
Ingredience
- 1 velké vejce, uvařené natvrdo, oloupané a nakrájené
- 1 až 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce nasekaného celeru
- 1 lžíce nasekané zelené cibulky nebo pažitky
- špetka kari
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- hlávkový salát
- 2 plátky bílého, pšeničného, vícezrnného nebo žitného chleba
Postup
- Nakrájené vejce trochu rozmačkejte vidličkou.
- Smíchejte nakrájené vejce natvrdo, majonézu, celer a zelenou cibulku.
- Posypte solí a pepřem a kari podle chuti.
- Promíchejte lžící.
- Pokud připravujete sendvič s toasty, opečte si plátky chleba.
- Na jeden plátek chleba dejte vrstvu salátu, na něj rozetřete vaječnou směs a navrch položte druhý plátek chleba.