Vezměte si dobré křupavé pečivo, tenké plátky hovězího masa, sýr Gruyère a viola. Získali jste skutečný sendvič s francouzským dipem.
Ingredience
- 680 g steak (flank, skirt)
- sůl
- pepř
- 4 francouzské bagety, rozříznuté šikmo napůl
- 6 lžic změklého másla
- 2 lžičky česnekového prášek, granulovaného
- 2 šálky strouhaného sýra gruyere nebo švýcarského sýra
- mletá petržel na ozdobu
Na omáčku
- 4 šálky hovězího vývaru
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1 lžička vína sherry
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžičky česnekového prášku
- 2 lžičky cibulového prášku
Postup
- Rozpalte velkou litinovou pánev na vysokém ohni. Steak vydatně osolte a opepřete a opékejte ho, dokud nebude středně propečený (57 °C na teploměru), v závislosti na tloušťce asi 3 minuty z každé strany.
- Steak nechte 5 minut odpočívat. Nakrájejte steak na co nejtenčí proužky proti směru vlákna a dejte stranou.
- Ve středně velkém hrnci postaveném na střední teplotu prošlehejte hovězí vývar, sušený tymián, sůl, sherry, worcester, česnek a cibulový prášek, dokud se zcela nespojí. Vařte 5 minut.
- Vnitřní stranu každé bagety potřete máslem, posypte česnekovým práškem a položte je otevřenou stranou na plech s okrajem.
- Zapněte troubu na střední stupeň. Proužky steaku rychle namočte do vývaru a rovnoměrně je položte na jednu stranu každého rohlíku. Každý sendvič posypte ⅓ šálku sýra a položte je otevřenou stranou na plech.
- Plech vložte pod pečicí papír, dokud se sýr nezačne rozpouštět, a pečlivě ho asi 2 minuty sledujte. Vyjměte z trouby a podle potřeby posypte petrželkou.