sendvič s cizrnovým salátem

Tento lahodný sendvič s cizrnovým salátem je v podstatě veganský tuňákový salát s použitím cizrny.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 420 g cizrny z plechovky nebo 1 a ½ šálku cizrny uvařené
  • 1 lístek celeru
  • 3 zelené cibule
  • 1 až 2 lžíce majonézy, veganské majonézy nebo kešu krému
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička celerového semínka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 plátky chleba
  • hlávkový salát, jarní zelená směs nebo klíčky
  • hummus (volitelně)

Postup

  1. Celer nakrájejte na tenké plátky.
  2. Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. Cizrnu slijte a propláchněte.
  4. Ve středně velké míse rozmačkejte cizrnu vidličkou.
  5. Cizrnu smíchejte s nakrájeným celerem a zelenou cibulkou, majonézou, citronovou šťávou a celerovým semínkem.
  6. Podle značky cizrny a chuťových preferencí přidejte asi ¼ až ½ lžičky soli a podle chuti čerstvě mletý pepř.
  7. Ochutnejte a solte, dokud chuť nevynikne!
  8. Pokud je salát suchý, přidejte více majonézy (vařená cizrna má sušší strukturu než konzervovaná).
  9. Sestavte sendvič s cizrnovým salátem: v případě potřeby namažte chléb humusem (trochu to zvýrazní chuť, ale není to nutné).
  10. Sendvič obložte hlávkovým salátem nebo zeleninou a cizrnovou pomazánkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang