Tento lahodný sendvič s cizrnovým salátem je v podstatě veganský tuňákový salát s použitím cizrny.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 420 g cizrny z plechovky nebo 1 a ½ šálku cizrny uvařené
- 1 lístek celeru
- 3 zelené cibule
- 1 až 2 lžíce majonézy, veganské majonézy nebo kešu krému
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička celerového semínka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 plátky chleba
- hlávkový salát, jarní zelená směs nebo klíčky
- hummus (volitelně)
Postup
- Celer nakrájejte na tenké plátky.
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Cizrnu slijte a propláchněte.
- Ve středně velké míse rozmačkejte cizrnu vidličkou.
- Cizrnu smíchejte s nakrájeným celerem a zelenou cibulkou, majonézou, citronovou šťávou a celerovým semínkem.
- Podle značky cizrny a chuťových preferencí přidejte asi ¼ až ½ lžičky soli a podle chuti čerstvě mletý pepř.
- Ochutnejte a solte, dokud chuť nevynikne!
- Pokud je salát suchý, přidejte více majonézy (vařená cizrna má sušší strukturu než konzervovaná).
- Sestavte sendvič s cizrnovým salátem: v případě potřeby namažte chléb humusem (trochu to zvýrazní chuť, ale není to nutné).
- Sendvič obložte hlávkovým salátem nebo zeleninou a cizrnovou pomazánkou.