Recept na sendvič s boloňským salámem

Hlavní jídlaSendvičeSlané receptySnackyUzeniny
Sendvič s boloňským salámem

U tohoto receptu na sendviče se salámem se před pečením do salámu naříznou zářezy, které pomáhají rovnoměrně zhnědnout po celém povrchu a zabraňují jeho kroucení a deformování během smažení.

Příprava

  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 lžíce pikantní hnědé hořčice
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené koprové okurky a 2 lžíce nálevu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 200 g na tenké plátky nakrájený boloňský salám
  • 4 plátky žitného chleba se semínky
  • několik listů ledového salátu, natrhaných na velikost chleba

Postup

  1. V malé misce smíchejte hořčici, majonézu a nakrájené okurky a dochuťte pepřem.
  2. Polovinu plátků salámu naaranžujte do úhledné hromádky.
  3. Začněte u středu a postupujte směrem k okrajům hromádky a rovnoměrně nařízněte čtyři 2,5 cm dlouhé zářezy.
  4. Postup opakujte se zbývajícím salámem.
  5. Rozpalte suchou velkou pánev, nejlépe litinovou, na středně vysoké teplotě.
  6. Plátky salámu rozložte v jedné vrstvě na pánev a smažte, dokud nebudou po celé ploše hnědé a křupavé, asi 2 minuty z každé strany.
  7. Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíř.
  8. Pánev s případným tukem uložte.
  9. Na vyhrazenou pánev naaranžujte chléb v jedné vrstvě a smažte na středně vysoké teplotě dozlatova, asi 2 minuty z každé strany.
  10. Přeneste je na prkénko.
  11. Sendviče připravíte tak, že každý plátek chleba rovnoměrně potřete hořčičnou směsí.
  12. Rozdělte boloňskou klobásu na 2 plátky a navrch dejte salát.
  13. Pokapejte nálevem z nakládaných okurek.
  14. Sendviče uzavřete a rozkrojte napůl.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang