Tento recept na sendvič Caprese je ideální na piknik. Tento vegetariánský sendvič obsahuje rajčata, čerstvou mozzarellu a krémovou bazalkovou omáčku. Z receptu získáte 2 velké nebo 4 střední sendviče.
Ingredience
Dva velké nebo 4 menší sendviče:
- 1 bageta (450 g)
- 1 lžíce hustého balzamikového octa nebo balzamikové polevy
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 a ½ šálku baby rukoly
- 1 kulička mozzarelly (227 g)
- 2 středně zralá rajčata nakrájená na 0,5 cm silná kolečka
- vločková mořská nebo klasická sůl
Krémová bazalková omáčka:
- 1 malý nebo ½ středního stroužku česneku, nahrubo nasekaný
- ½ šálku majonézy
- ½ šálku (28 g) lehce zabalené čerstvé bazalky
- ¼ lžičky jemné mořské soli
- hodně čerstvě mletého černého pepře, podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 205 °C.
- Rozkrojte chléb podélně na polovinu, pak ho naskládejte zpět na sebe a rozkrojte uprostřed, abyste vytvořili dva velké sendviče, nebo opět 4 malé.
- Plátky chleba položte na plech řeznou stranou nahoru.
- Pečte 5 minut, nebo dokud se neprohřeje a na okrajích lehce nezezlátne.
- Mezitím si připravte krémovou bazalkovou omáčku.
- V kuchyňském robotu rozmixujte nahrubo nasekaný česnek, aby byl jemněji nasekaný.
- Seškrábejte ho ze stěn a přidejte majonézu, bazalku, sůl a pepř.
- Rozmixujte dohladka a dejte stranou.
- Sendviče sestavte tak, že polovinu rozkrojených stran chleba lehce pokapete balsamikem a olivovým olejem.
- Navrch navrstvěte trochu rukoly a pak ji zatěžkejte kolečky mozzarelly.
- Navrch položte plátky rajčat a lehce je posypte vločkovou solí.
- Zbylé plátky chleba bohatě potřete bazalkovou omáčkou.
- Položte je lícem dolů na rajčata.
- Vychutnejte si.