Vyzkoušejte recept na masovou sekanou z mletého hovězího s rajčatovou omáčkou.
Ingredience
Na sekanou:
- 1 šálek mléka
- 6 plátků chleba
- 905 g mletého hovězího masa
- 1 šálek strouhaného parmezánu
- 1 lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- ¼ lžička kořeněné soli
- ¼ až ½ šálku mleté plocholisté petrželky
- 4 vejce, rozšlehaná
- 8 až 12 tenkých plátků slaniny
Na rajčatovou omáčku:
- ½ šálku kečupu
- 6 lžic hnědého cukru
- 1 lžička suché hořčice
- Pálivá omáčka nebo 2 worcesterová omáčka podle chuti
Postup
- Na sekanou: Předehřejte troubu na 175 °C.
- Chléb zalijte mlékem a nechte ho několik minut nasáknout. Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, chléb nasáklý mlékem, parmazán, sůl, trochu pepře, kořeněnou sůl a petrželku.
- Přilijte vejce. Čistýma rukama promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí.
- Směs vytvarujte do tvaru bochánku na alobalem vyložené pečicí pánvi, která umožní odkapávání tuku z masa.
- Navrch položte plátky slaniny a zastrčte je pod sekanou.
- Poté připravte rajčatovou omáčku: Kečup nalijte do mísy. Přidejte hnědý cukr a suchou hořčici a přilijte pálivou omáčku a worcesterskou omáčku.
- Směs míchejte, dokud se dobře nespojí. Třetinu omáčky nalijte na vrchol sekané.
- Pečte 45 minut a poté přelijte sekanou další třetinou zbývající rajčatové omáčky. Pečte dalších 20 až 25 minut, sekaná by již neměla být uprostřed růžová. Před podáváním nechte 10 minut odležet.
- Podávejte se zbývající rajčatovou omáčkou jako omáčkou na namáčení.