sekana-v-rajcatove-omacce

Vyzkoušejte recept na masovou sekanou z mletého hovězího s rajčatovou omáčkou.

Ingredience

Na sekanou:

  • 1 šálek mléka
  • 6 plátků chleba
  • 905 g mletého hovězího masa
  • 1 šálek strouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • ¼ lžička kořeněné soli
  • ¼ až ½ šálku mleté plocholisté petrželky
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 8 až 12 tenkých plátků slaniny

Na rajčatovou omáčku:

  • ½ šálku kečupu
  • 6 lžic hnědého cukru
  • 1 lžička suché hořčice
  • Pálivá omáčka nebo 2 worcesterová omáčka podle chuti

Postup

  1. Na sekanou: Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Chléb zalijte mlékem a nechte ho několik minut nasáknout. Do velké mísy dejte mleté hovězí maso, chléb nasáklý mlékem, parmazán, sůl, trochu pepře, kořeněnou sůl a petrželku.
  3. Přilijte vejce. Čistýma rukama promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí.
  4. Směs vytvarujte do tvaru bochánku na alobalem vyložené pečicí pánvi, která umožní odkapávání tuku z masa.
  5. Navrch položte plátky slaniny a zastrčte je pod sekanou.
  6. Poté připravte rajčatovou omáčku: Kečup nalijte do mísy. Přidejte hnědý cukr a suchou hořčici a přilijte pálivou omáčku a worcesterskou omáčku.
  7. Směs míchejte, dokud se dobře nespojí. Třetinu omáčky nalijte na vrchol sekané.
  8. Pečte 45 minut a poté přelijte sekanou další třetinou zbývající rajčatové omáčky. Pečte dalších 20 až 25 minut, sekaná by již neměla být uprostřed růžová. Před podáváním nechte 10 minut odležet.
  9. Podávejte se zbývající rajčatovou omáčkou jako omáčkou na namáčení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang