Šéfkuchařův salát je zeleninová pochoutka, která obsahuje vejce natvrdo, 2 druhy masa, šunku, sýr, avokádo, několik druhů zeleniny a opečené krutóny. Zálivku si vyberte podle své chuti a vychutnejte si tento bohatý zeleninový salát.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 675 g listového zeleného nebo červeného salátu, omytého, ořezaného a osušeného
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 250 ml zálivky dle vlastního výběru (např. bylinkový dresink, zálivka s modrým sýrem apod.)
- 110 g švýcarského sýra nakrájeného na 5 cm dlouhé kousky
- 110 g pečené šunky nakrájené na 5 cm dlouhé kousky
- 110 g uzených krůtích, kuřecích nebo kachních prsou nakrájených na 5 cm dlouhé kousky
- 110 g krvavého hovězího masa nakrájeného na kousky
- 2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na dílky
- 1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
- 16 cherry rajčat rozkrojených na poloviny
- 2 nakládané okurky nakrájené na plátky
- 100 g opečených krutónů
Postup
- Salát natrháme na kousky o velikosti sousta a vložíme do velké mísy. Podle chuti osolíme, opepříme, a promícháme s poloviční porcí zálivky. Salát rozdělíme do 4 velkých samostatných misek.
- Na vrchol každého salátu naaranžujeme sýr, maso, vejce a avokádo jako paprsky dokola. Dále navrch rozprostřeme rajčata, okurky a krutóny.
- Podle chuti dosolíme a dopepříme. Servírujeme a u stolu podáváme zbývající dresink.