ŠLEHANÁ FETA SE SALÁTKEM Z RAJČAT NA CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky100 g sýra feta100 g čerstvého sýra (třeba...
Saláty mají v kuchyni velmi široké využití, především pokud se jedná o čerstvou zeleninu přímo ze zahrádky. Saláty se dají využít jako hlavní chod, předkrm nebo příloha.
V případě, že se jedná o salát jako hlavní chod, je dobré ho mít doplněný vždy o nějakou bílkovinu, může to být tuňák, krůtí nebo kuřecí maso, vejce nebo i grilovaný sýr.
Pro vylepšenou chuť salátu je dobré použít dressing. Mimo zeleninové saláty jsou také výborné i luštěninové saláty, kdy oblíbenou luštěninou je čočka, fazole nebo i cizrna.
V letních měsících jsou velmi oblíbené i ovocné saláty, které jsou skvělou vitamínovou bombou pro organismus. Mimo studené saláty se dají uvařit také teplé těstovinové saláty, které jsou skvělé pro odlehčenou večeři.
ŠLEHANÁ FETA SE SALÁTKEM Z RAJČAT NA CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky100 g sýra feta100 g čerstvého sýra (třeba...
Těstovinový salát s kuřecím masem – recept
I takové jednoduché jídlo jakým se zdá být těstovinový salát s kuřecím masem,...
Rajčatový salát – recept
Rajče, známé i jako paradajka nebo rajské jablíčko, patří mezi plodovou zeleninu a řadí...
Bramborový salát – lehký bez majonézy a tradiční vánoční s majonézou
Bramborový salát je považován za něco jako národní poklad. Štědrovečerní hody si bez...
Zimní lilkový salát
Lilek je pro mě naprosto nepostradatelnou surovinou. Hlavně v tomto období, kdy se snažím...
Rukolový salát s jahodami a medovou zálivkou
Tento recept po mě žádalo velké množství lidí, proto jsem se rozhodla jej sdílet i sem. Je...
Pak choi salát s bílou ředkví, hroznovým vínem a hermelínem
Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či...
Podzimní salát s dýní, quinoou a špenátem
Quinoa neboli merlík čilský je přirozeně bezlepková potravina, která se dá využívat...
Jahodový dresink
Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Hodí se ke kuřecímu, slanině i...
Salát se skořicovou dýní, ricottou a fíky
Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Dnešní recept bude s dýní máslovou, která se...
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Salát z quinoa s marinovaným tofu
Quinoa si ve světě získává stále více pozornosti a pomalu se zabydluje i v naší kuchyni....
Velikonoční (ne)vajíčkový salát
Na Velikonoce se hodí svěží a chutný vajíčkový salát. Samotná příprava salátu je...
Lehký salát s grilovaným uzeným tofu
Na jaře obvykle opět začleňujeme do našich jídelníčků saláty. Snadno se však může...
Čočkový salát s tofu
Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly,...
Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Božská kaiserka s kuřecím curry salátem
Slůvkem „kari“ – nebo chcete-li anglicky „curry“ – se označuje mnoho věcí. Směsi...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Teplý mrkvový salát s cizrnou
Po Vánocích není od věci trošku stravu zase odlehčit. Je ten správný čas začít jíst...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Olivy vs. kapary
I když se ani vzdáleně nejedná o botanické příbuzné, často putují gastronomickým...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang