Připravte si tento recept na salát ze zelených fazolek s bazalkou, parmezánem a balzamikovým octem a získejte skvělou letní přílohu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 g ořezaných zelených fazolek, nakrájených na 5 až 7 cm dlouhé kousky
- sůl
- 1/2 šálku nadrobno nakrájené červené cibule (nebo šalotky)
- 2 lžíce balzamikového octa
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3/4 šálku nasekaných čerstvých bazalkových listů
- 3/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Nakrájenou cibuli vložte do malé misky s vodou. To pomůže cibuli zbavit ostrosti.
- Zatímco připravujete zbytek salátu, nechte ji odstát.
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Do vody přidejte zelené fazolky a blanšírujte je asi 2 minuty, dokud nejsou sotva uvařené, ale stále křupavé.
- Čerstvé mladé fazolky by se měly uvařit rychle. Starší a tvrdší fazole mohou být vařené déle.
- Zatímco se fazole vaří, připravte si velkou mísu s ledovou vodou.
- Když jsou fazole hotové, vyjměte je děrovanou lžící z vroucí vody do ledové vody, aby se vaření zastavilo.
- Zelené fazolky a červenou cibuli slijte.
- Zelené fazolky, červenou cibuli a nasekanou bazalku dejte do velké mísy.
- Pokropte je olivovým olejem a promíchejte.
- Přisypte balzamiko a parmezán. Promíchejte, aby se spojily. Pro odlehčenější verzi lze použít vegan parmezán.
- Podle chuti osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř.
- Chlaďte, dokud nebudete salát podávat.