Salat ze tri druhu fazoli

Fazole jsou zdravým a dostupným zdrojem proteinů, a v kombinaci se zeleninou, dalšími luštěninami a kořením je můžete využít k přípravě zdravého a lehkého pokrmu, jako je třeba tento jednoduchý a rychlý fazolový salát.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • Fazole cannellini (1 plechovka)
  • Červené fazole (1 plechovka)
  • Cizrna (1 plechovka)
  • Nakrájená červená cibule (1/2)
  • Nasekaná celerová nať (1 šálek)
  • Petrželka (1 šálek)
  • Sušený rozmarýn (1 lžička)
  • Jablečný ocet (1/3 šálku)
  • Cukr krupice (1/4 šálku)
  • Extra panenský olivový olej (3 lžičky)
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Ve velké míse smíchejte fazole s cizrnou, přidejte celer, cibuli, petržel a rozmarýn. V menší misce smíchejte ocet, cukr, olivový olej, sůl a pepř. Vytvořeným dresingem zalijte smíchanou směs fazolí a pečlivě promíchejte. Fazolový salát uložte na několik hodin do chladničky, podávejte při pokojové teplotě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang