Salát z čerstvé růžičkové kapusty je plný křupavých chutí, barev a nejlepších chutí podzimu. Tento salát je snadný na přípravu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 šálky růžičkové kapusty, nakrájené na kousky (lze koupit již nakrájená kapusta)
- 1 středně velké jablko, nakrájené na kousky
- 1/2 šálku sušených brusinek
- 1/3 šálku parmezánu, nastrouhaný
- 1/3 šálku slunečnicových semínek, opražených
- 1/3 šálku nasekané pažitky
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy z 1 velkého nebo 2 středních citronů
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Opláchněte a osušte růžičkovou kapustu. Odřízněte stonky, odstraňte a vyhoďte suché nebo zvadlé listy. Nasekejte růžičkovou kapustu a vložte ji do velké mísy.
- Kapustu doplňte nakrájeným jablkem, brusinkami, parmezánem, slunečnicovými semínky a pažitkou.
- V samostatné misce vyšlehejte ingredience na zálivku: olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
- Těsně před podáváním přelijte salát zálivkou a promíchejte.