kapusta-salat

Salát z čerstvé růžičkové kapusty je plný křupavých chutí, barev a nejlepších chutí podzimu. Tento salát je snadný na přípravu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 šálky růžičkové kapusty, nakrájené na kousky (lze koupit již nakrájená kapusta)
  • 1 středně velké jablko, nakrájené na kousky
  • 1/2 šálku sušených brusinek
  • 1/3 šálku parmezánu, nastrouhaný
  • 1/3 šálku slunečnicových semínek, opražených
  • 1/3 šálku nasekané pažitky
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy z 1 velkého nebo 2 středních citronů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Opláchněte a osušte růžičkovou kapustu. Odřízněte stonky, odstraňte a vyhoďte suché nebo zvadlé listy. Nasekejte růžičkovou kapustu a vložte ji do velké mísy.
  2. Kapustu doplňte nakrájeným jablkem, brusinkami, parmezánem, slunečnicovými semínky a pažitkou.
  3. V samostatné misce vyšlehejte ingredience na zálivku: olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
  4. Těsně před podáváním přelijte salát zálivkou a promíchejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang