mangold

Mangold v syrové nebo upravené formě je skvělou a zároveň velmi výživnou přílohou pro vaše jídla.

Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 18 minut

Ingredience

  • 1 velký svazek čerstvého mangoldu (7 nebo 8 velkých listů)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky
  • Špetka drceného červeného pepře
  • 1/4 lžičky celých semínek koriandru

Postup

  1. Listy mangoldu důkladně opláchněte. Tlusté stonky listů buď natrhejte, nebo odřízněte. Stonky nakrájejte na centimetrové kousky. Listy nakrájejte na centimetr široké proužky. Stonky a listy ponechte oddělené.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte plátky česneku, drcenou červenou papriku a semínka koriandru (pokud je používáte) a smažte asi 30 sekund, nebo dokud česnek nezačne vonět.
  3. Přidejte nakrájené stonky mangoldu. Snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 3 až 4 minuty.
  4. Přidejte nakrájené listy mangoldu a promíchejte je s olejem a česnekem na pánvi. Přikryjte a vařte další 3 až 4 minuty.
  5. Pokud je potřeba mangold ještě trochu povařit (vyjměte kousek a ochutnejte), přikryjte ho a vařte ještě několik minut, poté můžete ihned podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang