Mangold v syrové nebo upravené formě je skvělou a zároveň velmi výživnou přílohou pro vaše jídla.
Příprava
- Příprava: 8 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 18 minut
Ingredience
- 1 velký svazek čerstvého mangoldu (7 nebo 8 velkých listů)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku nakrájený na plátky
- Špetka drceného červeného pepře
- 1/4 lžičky celých semínek koriandru
Postup
- Listy mangoldu důkladně opláchněte. Tlusté stonky listů buď natrhejte, nebo odřízněte. Stonky nakrájejte na centimetrové kousky. Listy nakrájejte na centimetr široké proužky. Stonky a listy ponechte oddělené.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte plátky česneku, drcenou červenou papriku a semínka koriandru (pokud je používáte) a smažte asi 30 sekund, nebo dokud česnek nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené stonky mangoldu. Snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 3 až 4 minuty.
- Přidejte nakrájené listy mangoldu a promíchejte je s olejem a česnekem na pánvi. Přikryjte a vařte další 3 až 4 minuty.
- Pokud je potřeba mangold ještě trochu povařit (vyjměte kousek a ochutnejte), přikryjte ho a vařte ještě několik minut, poté můžete ihned podávat.