Salát z červené řepy

Chutný způsob podávání listů červené řepy a dalších zelených salátů z rostlin, jako je zelí nebo kapusta.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 450 g listů červené řepy
  • 1 proužek nakrájené silné slaniny (nebo lžíce slaninového tuku)
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1 velký stroužek česneku, mletý
  • 3/4 šálku vody
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1/4 lžičky drcených vloček červené papriky
  • 3 lžíce jablečného octa

Postup

  1. Řepu propláchněte ve dřezu naplněném studenou vodou. Zelenou řepu slijte a podruhé propláchněte. Zeleninu slijte a odřízněte silné stonky. Listy nakrájejte na kousky. Odložte stranou.
  2. Na velké pánvi nebo v třílitrovém hrnci opečte na středním plamenu slaninu, dokud lehce nezhnědne (nebo rozehřejte 1 lžíci slaninového tuku). Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte na středním plamenu 5 až 7 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout.
  3. Vmíchejte česnek a vařte ještě minutu.
  4. Přidejte vodu do horké pánve a míchejte, aby se uvolnily všechny částečky ze dna pánve. Vmíchejte cukr a vločky červené papriky. Směs přiveďte k varu.
  5. Přidejte řepu a jemně vmíchejte cibulovou směs, aby se zelenina dobře obalila. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 5-15 minut, dokud zelenina nezměkne. Vmíchejte ocet.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang