Tento chutný salát se třemi druhy fazolí se skvěle hodí na rauty, letní pikniky a grilování. Snadno se připravuje, ale nejlépe chutná, když je vychlazený alespoň 12 hodin. Dobře se uchovává a poslouží mnoha lidem. Připravte si tuto jednoduchou přílohu podle našeho receptu.
Příprava
- Doba vaření: 15 minut
- Dodatečný čas: 12 hodin
- Počet porcí: 16
Ingredience
- 1 plechovka zelených fazolek
- 450 g voskových fazolí
- 1 plechovka ledvinových fazolí
- 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
- 3/4 šálku bílého cukru nebo dle chuti
- 2/3 šálku destilovaného bílého octa
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky celerového semínka
Postup
- Smícháme zelené fazolky, voskové fazole, ledvinové fazole, cibuli, cukr, ocet, rostlinný olej, sůl, pepř a celerové semínko.
- Dáme do lednice a chladíme nejméně 12 hodin, aby se chutě spojily.
Tipy
- Podávejte salát k hlavním jídlům jako přílohu, např. k vepřovému masu či hamburgerům.
- Salát skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 3-5 dnů.
- Není třeba jej ohřívat, poněvadž se podává studený.