Hledáte pokrm, který byste mohli podávat třeba na piknik? Tento tortellini salát bude ideální. Je plný čerstvé bazalky, šťavnatých rajčat a chutné zálivky.
S čím podávat salát tortellini
Salát tortellini podávejte ihned nebo jej můžete uložit do lednice až na 4 dny. Pokud salát připravujete předem, počkejte s ozdobením čerstvou bazalkou až na dobu těsně před podáváním. Po jednom nebo dvou dnech v lednici ho pokapejte olivovým olejem.
Tento salát si můžete vychutnat k obědu nebo ho podávat jako přílohu na letním pikniku. Skvěle se hodí ke klasickým jídlům, jako jsou vegetariánské hamburgery, grilovaná zelenina a ovocný salát.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 510 g sýrových tortellini nebo veganských tortellini
- Italský dresink
- 2 šálky rozpůlených cherry rajčátek
- 1 plechovka artyčokových srdíček, okapaná a nakrájená na kousky
- 1 šálek vařených bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- ½ šálku tence nakrájené červené cibule
- 5 feferonek, zbavených stopek a nakrájených na kousky
- 2 šálky čerstvé rukoly
- 1 šálek čerstvé bazalky
- parmezán nebo sýr pecorino
Postup
- Tortellini uvařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Slijte vodu a nechte vychladnout.
- Připravte svůj oblíbený dresink.
- Ve velké míse smíchejte tortellini, rajčata, artyčoky, fazole, cibuli, feferonky a dresink a promíchejte.
- Přidejte rukolu a bazalku a znovu promíchejte.
- Podle chuti dochuťte a případně přidejte parmezán.
- Ozdobte další čerstvou bazalkou.
- Podávejte ihned nebo uchovávejte v lednici až 4 dny.