rice-pudding

Tento rýžový pudink ze zbytků vařené rýže je lahodnou klasikou. Může se také ozdobit kousky anglického karamelu, čokoládou a opečeným kokosem.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 šálky vařené dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1/8 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • volitelně: šlehačka, skořice a sušené brusinky

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte rýži, mléko, cukr a sůl. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud směs nezhoustne, asi 20 minut.
  2. Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku. Lžící rozdělte do talířů.
  3. Podávejte teplé. Pokrm můžete ozdobit šlehačkou, skořicí a sušenými brusinkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang