Tento rýžový pudink ze zbytků vařené rýže je lahodnou klasikou. Může se také ozdobit kousky anglického karamelu, čokoládou a opečeným kokosem.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 šálky vařené dlouhozrnné rýže
- 2 šálky plnotučného mléka
- 1 lžička cukru
- 1/8 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- volitelně: šlehačka, skořice a sušené brusinky
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte rýži, mléko, cukr a sůl. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud směs nezhoustne, asi 20 minut.
- Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku. Lžící rozdělte do talířů.
- Podávejte teplé. Pokrm můžete ozdobit šlehačkou, skořicí a sušenými brusinkami.