Recept na oblíbené rýžové chlebíčky

DezertyRýžeSladká jídla
Oblíbené rýžové chlebíčky

Toto je oblíbený recept na klasické rýžové křupky. Přidání trochy másla a marshmallow navíc, vanilkového extraktu a špetky soli dělá všechno jinak.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut
  • Počet porcí: 20

Ingredience

  • 3/4 hrnku (170 g) nesoleného másla
  • dva 280 g sáčky (11 vrchovatých hrnků) mini marshmallows
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 9 šálků (270 g) křupavých rýžových vloček

Postup

  1. Pečicí formu o rozměrech 22 × 33cm vyložte pečicím papírem.
  2. Papír lehce vymažte tukem. Je lepší používat velmi lehký nepřilnavý sprej.
  3. Odložte stranou.
  4. Máslo rozpusťte na středním ohni ve velkém hrnci. Po rozpuštění přidejte marshmallow.
  5. Směs míchejte, dokud se marshmallows úplně nerozpustí.
  6. Odstavte z ohně a ihned vmíchejte vanilkový extrakt a sůl.
  7. Nakonec vmíchejte vločky. Ujistěte se, že je každý kousek cereálií obalený směsí marshmallow.
  8. Směs přeneste do připravené formy.
  9. Pomocí gumové stěrky (lehce ji namažte tukem) směs jemně rozetřete tak, aby se vešla do formy.
  10. Lehce namažte hřbet ploché stěrky a velmi jemně přitlačte směs do formy.
  11. Nezabalujte ji silou, jen ji lehce přitlačte, aby byla ve formě pevně uložena.
  12. Pochoutky nechte ztuhnout nejméně 1 hodinu při pokojové teplotě a maximálně 1 den.
  13. Pokud je necháte venku déle než několik hodin, pevně je přikryjte.
  14. Pomocí pečicího papíru vyjměte rýžové křupky vcelku z formy. Nakrájejte je na čtverce.
  15. Zbytky pohoštění přikryjte a skladujte při pokojové teplotě až 3 dny.
  16. Při skladování je ukládejte ve vrstvách mezi pečicí nebo voskovaný papír.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang