ryzova-bowl-s-avokadem-a-mangem

Tyto slané a sladké mango avokádo zázvorové rýžové bowls patří k oblíbeným receptům na rýžové bowls.

Ingredience

  • 2 hrsti hrášku
  • 1 až 2 šálky vařené bílé krátkozrnné rýže
  • 2 šálky nakrouhaného zeleného zelí
  • 1 malá mrkev nakrájená na velmi tenké plátky
  • ½ okurky nakrájené na tenké plátky
  • 1 malé zralé mango, nakrájené na kostičky
  • ½ šálku vařených černých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 2 lžíce nakládaného zázvoru
  • ¼ šálku čerstvé bazalky nakrájené na tenké plátky
  • ¼ šálku opražených arašídů, volitelně
  • posypání sezamovými semínky, nepovinné
  • ¼ až ½ avokáda, nepovinně

Na dresink:

  • 2 lžíce tamari, více na podávání
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ½ lžičky srirachy, více na podávání

Postup

  1. Připravte zálivku: V malé misce smíchejte tamari, ocet, limetkovou šťávu, česnek, třtinový cukr a srirachu.
  2. Přiveďte k varu malý hrnec s osolenou vodou a poblíž postavte misku s ledovou vodou. Hrášek blanšírujte tak, že ho vložíte na 1,5 minuty do vroucí vody, a poté ho naberte do ledové vody, aby se proces vaření zastavil.
  3. Po vychladnutí je slijte, osušte a nakrájejte.
  4. Sestavte bowl z rýže, strouhaného zelí, mrkve, okurky, manga, černých fazolí, nakládaného zázvoru a bazalky.
  5. Navrch dejte opražené arašídy, sezamová semínka a avokádo, pokud je používáte. Mísy pokapejte polovinou dresinku a zbytek podávejte stranou spolu s tamari a sriracha.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang