Tento snadný recept na ovesné vločky vás naučí základní postup, abyste pokaždé získali krémové a jemné ovesné vločky. Příchutě a polevy jsou na vás.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 šálek vody nebo nízkotučného mléka
- špetka soli
- ½ šálku rychle uvařených ovesných vloček
- 200 ml nízkotučného mléka na podávání
- 1 až 2 lžičky medu, třtinového cukru nebo hnědého cukru na podávání
- špetka skořice
Postup
- Vaření na sporáku: v malém hrnci smíchejte vodu (nebo mléko) a sůl a přiveďte k varu.
- Vmíchejte ovesné vločky a snižte teplotu na střední. Vařte 1 minutu.
- Odstavte z ohně, přikryjte a nechte 2 až 3 minuty stát.
- V mikrovlnné troubě: smíchejte vodu (nebo mléko), sůl a ovesné vločky v misce vhodné do mikrovlnné trouby o objemu 2 šálky.
- Mikrovlnnou troubu zapněte na nejvyšší výkon na 1 a 1/2 až 2 minuty.
- Před podáváním promíchejte.
- Podávejte s oblíbenými přílohami, jako je mléko, sladidlo, skořice, sušené ovoce a ořechy.