Snadný recept na vaječné nudle, domácí těstoviny, který lze snadno zdvojnásobit nebo ztrojnásobit podle množství, které potřebujete. Pokud máte čas, nechte těstovinový plát před krájením 20 minut oschnout.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ lžičky soli
- 1 rozšlehané vejce
- 2 lžíce vody
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte mouku a sůl. Uprostřed udělejte důlek a přidejte rozšlehané vejce. Dobře promíchejte, dokud nevznikne tuhé těsto, v případě potřeby přidejte až 2 lžíce vody.
- Na lehce pomoučeném povrchu hněťte těsto 3 až 4 minuty, dokud nebude hladké.
- Těsto rozválejte ručně nebo pomocí strojku na těstoviny na požadovanou tloušťku a poté nakrájejte na proužky požadované šířky a délky.