Recept na rychlou zeleninovou polévku

Luštěninové polévkyPolévkyZeleninové polévky
Zeleninová polévka

Rychlý a snadný recept na zeleninovou polévku s rajčatovým základem. V sezóně použijte čerstvou zeleninu, v zimě použijte zeleninu konzervovanou nebo mraženou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka kuřecího vývaru
  • 2 mrkve, nakrájené na plátky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 velká brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 šálek nakrájených čerstvých zelených fazolek
  • 1 šálek čerstvých kukuřičných zrn
  • 1 šálek vody
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 špetka kreolského koření

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte rajčata, kuřecí vývar, rajčatovou šťávu, mrkev, celer, brambory, zelené fazolky, kukuřici a vodu.
  2. Dochuťte solí, pepřem a kreolským kořením.
  3. Přiveďte k varu na mírném ohni a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang