Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept
Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....
Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.
Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.
Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.
V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.
Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.
Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept
Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....
Bouillabaisse – recept
Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....
Pangasius s bramborovou kaší
Ingredience filety z ryby pangasiussůlčervená paprikahladká moukaolivový...
Recept – japonská polévka DASHI
Ingredience: 1 l rybího vývaru z 300 g rybího masa a kostí,100 ml sojové omáčky,6...
Recept – marinované maso na pánvi
Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...
Recept – filé zapečené s těstovinami
Ingredience: 600 g rybího filésůlocet250 g těstovin50 g másla1 cibule50 g mouky1/8 l...
Recept – pečený losos
Ingredience: 700 g lososa250 g cibule a/nebo rajčat40 g másla1 lžička solišpetka mletého...
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Špenátová polévka – tahle je nejlepší
Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...
Český kapr
Již řadu let se v hotelu Zvíkov na Zvíkovském podhradí koná soutěž Český kapr. Soutěž...
Recept – kapr na paprice
Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...
Kapří karbanátky z Podunají
Ingredience 1 kg kapřího masa3 lžíce krupicelžíce oleje2 vejce5 lžic strouhanky z...
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Recept – rybí polévka
Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...
Filé z kapra v sýrovém těstíčku – Recept
Ingredience 60 dkg kaprasůlmletý pepř1 vejce1 sklenička mlékahrubá moukatvrdý...
Kapr na budínský způsob – recept
Ingredience kaprmrkevcelerpetrželbrukevcibulemáslo1/2 l bílého...
Kapr ve víně – recept
Ingredience kaprčervené vínoolejrajský protlakpepřsůlcukrhrozinkystrouhaný...
Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept
Ingredience 800 g filetů z pangasia150 ml sladké smetany1 lžička hladké moukyšpetka...
Pikantní pangasius se žampiony a okurkou – recept
Ingredience 1 000 g filetů z pangasia1 lžíce kysané smetany6 zrnek nového koření1...
Pangasius v troubě – recept
Ingredience pangasiussůlkmínsolčankasladká paprikakoření na rybyčesnekjarní...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang