Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept

Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů....

Bouillabaisse – recept

Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....

Pangasius s bramborovou kaší

Ingredience filety z ryby pangasiussůlčervená paprikahladká moukaolivový...

Recept – japonská polévka DASHI

Ingredience: 1 l rybího vývaru z 300 g rybího masa a kostí,100 ml sojové omáčky,6...

Recept – marinované maso na pánvi

Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...

Recept – filé zapečené s těstovinami

Ingredience: 600 g rybího filésůlocet250 g těstovin50 g másla1 cibule50 g mouky1/8 l...

Recept – pečený losos

Ingredience: 700 g lososa250 g cibule a/nebo rajčat40 g másla1 lžička solišpetka mletého...

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...

Špenátová polévka – tahle je nejlepší

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chce člověk připravit něco rychlého a...

Český kapr

Již řadu let se v hotelu Zvíkov na Zvíkovském podhradí koná soutěž Český kapr. Soutěž...

Recept – kapr na paprice

Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...

Kapří karbanátky z Podunají

Ingredience 1 kg kapřího masa3 lžíce krupicelžíce oleje2 vejce5 lžic strouhanky z...

Islandská kuchyně

První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...

Thajská kuchyně – recepty

Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...

Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho

Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...

mamma-bruschetta-4488784

10 bruschetových variací

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

Recept – rybí polévka

Ingredience: 200 g rybího masa (treska)1 cibule150 g kořenové zeleniny2 lžíce mraženého...

Filé z kapra v sýrovém těstíčku – Recept

Ingredience 60 dkg kaprasůlmletý pepř1 vejce1 sklenička mlékahrubá moukatvrdý...

Kapr na budínský způsob – recept

Ingredience kaprmrkevcelerpetrželbrukevcibulemáslo1/2 l bílého...

Kapr ve víně – recept

Ingredience kaprčervené vínoolejrajský protlakpepřsůlcukrhrozinkystrouhaný...

Smažený pangasius se smetanovou omáčkou – recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia150 ml sladké smetany1 lžička hladké moukyšpetka...

Pikantní pangasius se žampiony a okurkou – recept

Ingredience 1 000 g filetů z pangasia1 lžíce kysané smetany6 zrnek nového koření1...

Pangasius v troubě – recept

Ingredience pangasiussůlkmínsolčankasladká paprikakoření na rybyčesnekjarní...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang