Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

mai-qu-c-tung-lam-hyuvfrhljzc-unsplash

Nejlepší recept na smaženého sumce

Všechny milovníky ryb zajisté potěší tento recept, díky kterému si doma snadno...

Bramborové placky s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem

Lehké hlavní jídlo, chuťovka nebo pohoštění pro návštěvu. Bramborové placky jsou...

krupave-rybi-file-na-pivu-recept

Křupavé rybí filé na pivu – recept

Už vás nebaví standardní způsoby přípravy rybího filé? Zkuste rybí filety na pivu v...

poke_bowl

Recept na oblíbenou poke bowl

Připravit si doma barevnou, čerstvou a lákavou poke bowl je zatraceně působivé. A není to...

Recept na tuňákové placičky

Tuňákové placičky jsou klasickým úsporným receptem, který si můžete připravit, když...

Recept na uzeného lososa

Speciální vybavení, které budete k tomuto receptu potřebovat, je...

rybi-kolac

Snadný recept na rybí koláč

Tento jednoduchý rybí koláč připravíte snadno a rychle. Rozdělte ho do formiček a zmrazte...

pecena-treska

Recept na skvělou pečenou tresku na citronu a česneku

Lahodná, vláčná a křehká treska pečená v troubě, přelitá decentní citronovo-máslovou...

nicoise-salat

Tradiční salát Niçoise – recept

Máte chuť na lehčí jídlo? Vyzkoušejte klasický vydatný salát Niçoise, který vás...

Grilovany losos recept

Recept na grilovaného lososa

Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby. Jednou z možností jeho přípravy je...

rybi-tacos

Rybí tacos – recept

Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle...

grilovany_tunak

Recept na steak z tuňáka v marinádě

Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně...

Lososove placicky

Recept na lososové placičky

Lososové placičky jsou vynikající lehkou zdravou pochoutkou, kterou připravíte snadno a...

Smažený pangasius – Recept

Ingredience 4 kousky pangasia (nebo jiné ryby)sůlhladká mouka2 vejcestrouhankaolej na...

tuňákový salát s těstovinami

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem je pokrm, kterému se dostává velkého uznání. Je to jedno z...

Losos pečený v troubě

Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a...

Losos s javorovým sirupem – recept

Ingredience ¼ šálku javorového sirupu2 lžíce sójové omáčky1 stroužek česneku,...

Pošírovaný losos – recept

Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...

Smažená treska s hráškovým guacamole – recept

Ingredience 1 polévková lžíce rybího vývaruTroška nam pla (asijská rybí omáčka)1...

thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-4638369

Francouzi, ti umí žít!

Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot,...

Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem

Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Dravá ryba z čeledi okounovitých se...

Jednoduché sushi

Příprava: 40 minut Vaření: 15 minut Náročnost: snadné Porce: 6 Ingredience na...

Maki Sushi

Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...

Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo

Připravte si doma vynikající grilovanou rybu mahi-mahi s báječným mojo...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang