
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.
Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.
Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.
V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.
Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
Kapr ve víně – recept
Ingredience kaprčervené vínoolejrajský protlakpepřsůlcukrhrozinkystrouhaný...
Pangasius v troubě – recept
Ingredience pangasiussůlkmínsolčankasladká paprikakoření na rybyčesnekjarní...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang