Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

rybi-kari

Recept na rybí kari

Toto voňavé rajčatovo-kokosové kari s kousky vločkovité bílé ryby si ihned...

cely-grilovany-pstruh

Recept na celého grilovaného pstruha

Celý pstruh na grilu plněný bylinkami a ochucovadly, poté připravený přímo na grilovacím...

peruanske-rybi-ceviche

Recept na peruánské rybí ceviche

Tento lahodný recept na peruánské rybí ceviche je hotový za pouhých 25 minut a z níže...

Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou

Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou. Ingredience na 1 porci 120 g filetu ze pstruha...

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré Ingredience na pečenou rybu:...

snadne-rybi-tacos-z-tilapie-2

Recept na snadné rybí tacos z tilápie

Tyto rybí tacos z tilapie jsou rychlou a snadnou večeří plnou chutí. Rybu upečte nebo...

peceny-losos

Recept na pečeného lososa

Tohoto velmi chutného lososa pečeného v troubě můžete často připravovat pro společnost,...

Deset deka tresky a dva rohlíky

Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...

Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré

Ingredience omytý a osušený filet z mořského vlka 150 golej na pečení 5...

rybi-kolacky-z-lososa

Nejlepší recept na rybí koláčky z lososa

Spolehlivý recept na rychlou rybí večeři - plátky lososa ochucené petrželkou, koprem a...

salat-nicoise-2

Recept na salát Nicoise

Salát Nicoise je pravděpodobně nejznámější verzí salátu, který se připravuje z brambor,...

Pečený čerstvý pstruh duhový

Recept na pečeného čerstvého pstruha

Tento recept na pstruha duhového je velmi snadný a chutný. Podávejte s rýží a zeleninou. Je...

Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru

Ingredience na rybu filet mořského vlka 150-200g½ pomerančešťáva z ½...

Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem

Ingredience filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)100 g čerstvého...

Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým

Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...

Tuňák

Recept na Ahi Poke

Tento jednoduchý recept na poke je osvěžující havajský salát z kostiček čerstvého...

Losos

Recept na babiččiny lososové koláčky

Zajímá vás, jak připravit lososové koláče? Podávejte je s makaróny se sýrem nebo...

tuňákové placičky

Recept na tuňákové placičky

Tento recept na tuňákové placičky je snadná večeře pro celou rodinu. Tuňákové placičky...

Ryba a hranolky ve fritéze

Recept na rybu a hranolky ve fritéze

Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou...

Bagel s uzeným lososem

Recept na nejlepší bagel s uzeným lososem

Není nic lepšího než bagel s uzeným lososem. Doplňte ho bylinkovým smetanovým sýrem a...

duseny-rybi-gulas

Recept na dušený rybí guláš

Dokážete připravit vynikající dušenou rybu z několika málo ingrediencí? Ano. Náš recept...

uzena-treska-s-ryzi

Recept na uzenou tresku s rýží

Dokonalý pokrm, pokud jste se předešlý den přejedli - teplý a s výraznou, ale...

Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept

Ingredience 600 g filetů z pangasia400 g čerstvého listového špenátu500 g brambor...

Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia1 lžíce olivového oleje5 pomerančů150 g...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang