Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

Polévka z mořských plodů

Recept na nejlepší polévku z mořských plodů

Losos, krevety a spousta nakrájené zeleniny dělají z této polévky vydatné bylinkové jídlo...

Smetanová koprová omáčka s lososem

Recept na koprovou omáčku k lososovi nebo pstruhovi

Smetanová koprová omáčka k lososovi nebo pstruhovi je vyrobena ze zakysané smetany, takže je...

Pravý kaviár – černý, červený a kaviárová pasta

Většina lidí si vybaví pod pojmem kaviár malou mističku s černými „kuličkami"....

Recept na těstoviny z uzeného lososa

Uzený losos s těstovinami v omáčce ze šalotky, česneku, bílého vína, citronu a smetany, s...

peceny-morsky-jazyk

Recept na pečený mořský jazyk (Sole Meuniere)

Sole Meuniere je klasický francouzský pokrm z mořského jazyka, který je obalený v mouce a...

Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou

Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají...

cely-grilovany-pstruh

Recept na celého grilovaného pstruha

Celý pstruh na grilu plněný bylinkami a ochucovadly, poté připravený přímo na grilovacím...

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré Ingredience na pečenou rybu:...

salat-nicoise-2

Recept na salát Nicoise

Salát Nicoise je pravděpodobně nejznámější verzí salátu, který se připravuje z brambor,...

Pečený čerstvý pstruh duhový

Recept na pečeného čerstvého pstruha

Tento recept na pstruha duhového je velmi snadný a chutný. Podávejte s rýží a zeleninou. Je...

Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým

Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...

tuňákové placičky

Recept na tuňákové placičky

Tento recept na tuňákové placičky je snadná večeře pro celou rodinu. Tuňákové placičky...

Ryba a hranolky ve fritéze

Recept na rybu a hranolky ve fritéze

Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou...

Bagel s uzeným lososem

Recept na nejlepší bagel s uzeným lososem

Není nic lepšího než bagel s uzeným lososem. Doplňte ho bylinkovým smetanovým sýrem a...

Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept

Ingredience 600 g filetů z pangasia400 g čerstvého listového špenátu500 g brambor...

Pangasius s brokolicí – Recept

Ingredience 4 filety pangasebrokoliceprovensálské bylinkyčesnek se solíkarismetana150 g...

Křupavý pangasius – Recept

Ingredience 4 filety z pangasia1 velký sáček slaných česnekových brambůrků100...

marinovany-tunak

Recept na marinovaného tuňáka

Z hlubin oceánu se vynořuje kulinářská pochoutka, která si získala chutě milovníků...

losos-na-cesnekovem-masle

Recept na lososa na česnekovém másle

Losos se průběžně polévá bublajícím česnekovým máslem, takže pronikne do každé...

Rybí polévka

Recept na rybí polévku chowder

Krémová rybí polévka s treskou nebo bílou rybou, bramborami, cibulí, škeblovou šťávou a...

losos

Losos pečený v troubě – recept

Pokud hledáte snadné a efektní hlavní jídlo, není nic lepšího než pečené filety z...

stredomorske-testoviny-s-tunakem

Recept na středomořské těstoviny s tuňákem

Tento rychlý a snadný recept obsahuje konzervovaného tuňáka, čerstvá rajčata, kapary,...

Mahi Mahi s citrónovo-česnekovou omáčkou – recept

Snadný recept na rybu Mahi Mahi. Jednoduchý a nesmírně chutný způsob přípravy a...

polevka-z-morskych-plodu

Recept na polévku z mořských plodů

Hustá krémová polévka s lososem a uzenou treskou, směsí měkkýšů a brambor - vydatné...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang