
Recept na nejlepší polévku z mořských plodů
Losos, krevety a spousta nakrájené zeleniny dělají z této polévky vydatné bylinkové jídlo...
Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.
Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.
Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.
V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.
Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.
Recept na nejlepší polévku z mořských plodů
Losos, krevety a spousta nakrájené zeleniny dělají z této polévky vydatné bylinkové jídlo...
Recept na koprovou omáčku k lososovi nebo pstruhovi
Smetanová koprová omáčka k lososovi nebo pstruhovi je vyrobena ze zakysané smetany, takže je...
Pravý kaviár – černý, červený a kaviárová pasta
Většina lidí si vybaví pod pojmem kaviár malou mističku s černými „kuličkami"....
Recept na těstoviny z uzeného lososa
Uzený losos s těstovinami v omáčce ze šalotky, česneku, bílého vína, citronu a smetany, s...
Recept na pečený mořský jazyk (Sole Meuniere)
Sole Meuniere je klasický francouzský pokrm z mořského jazyka, který je obalený v mouce a...
Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou
Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají...
Recept na celého grilovaného pstruha
Celý pstruh na grilu plněný bylinkami a ochucovadly, poté připravený přímo na grilovacím...
Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré
Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré Ingredience na pečenou rybu:...
Recept na salát Nicoise
Salát Nicoise je pravděpodobně nejznámější verzí salátu, který se připravuje z brambor,...
Recept na pečeného čerstvého pstruha
Tento recept na pstruha duhového je velmi snadný a chutný. Podávejte s rýží a zeleninou. Je...
Bramborové noky se smetanovým špenátem a pečeným pstruhem lososovitým
Ingredience 1 balení bramborových noků (cca 250-300 g)2 filety pstruha lososovitého nebo...
Recept na tuňákové placičky
Tento recept na tuňákové placičky je snadná večeře pro celou rodinu. Tuňákové placičky...
Recept na rybu a hranolky ve fritéze
Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou...
Recept na nejlepší bagel s uzeným lososem
Není nic lepšího než bagel s uzeným lososem. Doplňte ho bylinkovým smetanovým sýrem a...
Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept
Ingredience 600 g filetů z pangasia400 g čerstvého listového špenátu500 g brambor...
Pangasius s brokolicí – Recept
Ingredience 4 filety pangasebrokoliceprovensálské bylinkyčesnek se solíkarismetana150 g...
Křupavý pangasius – Recept
Ingredience 4 filety z pangasia1 velký sáček slaných česnekových brambůrků100...
Recept na marinovaného tuňáka
Z hlubin oceánu se vynořuje kulinářská pochoutka, která si získala chutě milovníků...
Recept na lososa na česnekovém másle
Losos se průběžně polévá bublajícím česnekovým máslem, takže pronikne do každé...
Recept na rybí polévku chowder
Krémová rybí polévka s treskou nebo bílou rybou, bramborami, cibulí, škeblovou šťávou a...
Losos pečený v troubě – recept
Pokud hledáte snadné a efektní hlavní jídlo, není nic lepšího než pečené filety z...
Recept na středomořské těstoviny s tuňákem
Tento rychlý a snadný recept obsahuje konzervovaného tuňáka, čerstvá rajčata, kapary,...
Mahi Mahi s citrónovo-česnekovou omáčkou – recept
Snadný recept na rybu Mahi Mahi. Jednoduchý a nesmírně chutný způsob přípravy a...
Recept na polévku z mořských plodů
Hustá krémová polévka s lososem a uzenou treskou, směsí měkkýšů a brambor - vydatné...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang